E SMOKING

In 2003 bedacht de Chinees Hon Lik een nieuw product als alternatief voor de traditionele sigaret. Met zijn nieuwe vinding, de elektrische sigaret, behoorden de schadelijke verbrandingsgassen die zo kenmerkend zijn voor de traditionele sigaret, tot het verleden. De ontwikkeling ging snel, inmiddels zijn er heel wat bedrijven die zich bezig houden met de ontwikkeling en productie van nieuwe modellen elektrische sigaretten.

De eerste

Om heel eerlijk te zijn, Hon Lik was niet helemaal de eerste. Al in 1963 was de Amerikaan Herbert A. Gilbert al met een idee, waarbij een nicotineoplossing in stoom werd omgezet. Zijn idee kreeg interesse van verschillende bedrijven, maar meer ook niet. Tot een commercieel vervolg is het nooit gekomen. Tot Hon Lik in 2003 met zijn idee kwam bleef de wereld gedomineerd worden door traditioneel rookgedrag.

E smoking

Met een e-sigaret, ook wel elektrische of elektronische sigaret, behoort het traditionele roken tot het verleden. Bij e smoking zet een verdamper met behulp van een batterij in de e-sigaret een speciale vloeistof om in damp. Deze damp kan worden geïnhaleerd en dit voelt zo’n beetje als het inhaleren bij een traditionele sigaret. Maar dan gelukkig zonder de schadelijke verbrandingsgassen.

Modellen, geuren en smaken

Tegenwoordig zijn er heel wat verschillende leveranciers van elektrische sigaretten. Welke het beste voor je werkt is uiteraard een kwestie van smaak. Over smaak gesproken: de e-liquids zijn in verschillende smaken en nicotinesterktes verkrijgbaar. Een compleet overzicht van modellen en smaken vind je op www.esigaretonline.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *